zondag 8 januari 2012

The need to knead


The need to knead
So I let myself be seduced by the elephant and used the fresh yeast. I gave it some milk and sugar and put it in a warm place and cherished it for a minute or ten. The bubbles told me it was alive, I added it to the flower and the kneading started. I knew it would start out as chewing gum and it did. I took the advice of a website and kneaded for ten min and then let it rest for ten and repeat that process three times. They promised that the chewing gum would turn in to dough but it did not. I let the gum rest in a warm spot in the kitchen and hoped for improvement. The same site advised me not to flower my hand for fear of adding to much flower and end of with a heavy bread. That advice I ignored when after 30 minutes of rising the dough was still sticky. I added more flower and never got into the rhythm of kneading.

The kneading is not just to mix the ingredients it is also stretch the dough and develop  the gluten which makes for a airy bread. Even though I was kneading chewing gum for the most part the feeling was quite wonderful and I feel it stretched more than just the glutes. While my hands were stretching chewing gum dough my mind stretched too and I came up with some creative plans that everything to do with flower and putting bread on the table.
After another rise and  time in the oven the first bread saw the light of day even though it was by now almost midnight.

It was a good bread that made the house smell nice and had me dream of breakfast all night.

De kneepjes van het kneden
Ik heb me laten me verleiden door de olifant en heb het verse gist gebruikt. Ik gaf het wat melk en suiker en zet het op een warme plaats en koesterde het voor een minuut of tien. De belletjes vertelde me dat het leefde, heb ik toegevoegd aan de bloem en het kneden kon beginnen. Ik wist dat het zou beginnen als kauwgom en het deed het dan ook. Op advies van een website kneden ik tien minuten en liet het tien minuten rusten en herhaal dat proces drie keer. Ze beloofde dat de kauwgom zou veranderen in deeg, maar dat gebeurde niet. Ik liet het plakkerige goedje rusten op een warme plek in de keuken en hoopte voor verbetering. Dezelfde site raadde me aan om m´n handen niet met bloem te bestrooien daar je ongemerkt teveel bloem toevoegt en een te veel aan bloem een zware brood zou opleveren. Dat advies heb ik in de wind geslagen toen ik na een half uur van rijzen nog steeds een kleverig deeg had. Ik voegde meer bloem toe maar kwam nooit in het ritme van het kneden.

Het kneden is niet alleen het mengen van de ingrediënten, het is ook het strekken van het deeg  en ontwikkelen van de gluten die voor een luchtig brood moeten zorgen. Ook al was ik vooral kauwgom aan het kneden, het gevoel was heel lekker en niet alleen de gluten werden uitgerekt. Terwijl mijn handen hetkauwgom deeg uitrekte werd mijn gedachte ook uitgerekt. Er kwamen een aantal  creatieve plannen in mijn hoofd die alles te maken met bloemen en brood op de plank krijgen.

Na nog een keer flink rijzen en tijd en in de oven zag het eerste brood zag het daglicht, ook al was het inmiddels al bijna middernacht. Het was een mooi brood en het hele huis ruikt lekker en maakte dat ik  de helen nacht droomde van het ontbijt .

Le besoin de pétrir
Alors je me suis laissé séduire par l'éléphant et utilisé la levure fraîche. Je lui ai donné un peu de lait et le sucre et le mettre dans un endroit chaud et chéri pendant pour dix minute. Les bulles m'a dit qu'il était vivant, je l'ai ajouté à la fleur et le pétrissage a commencé. Je savais qu'il serait au départ comme la gomme à mâcher et c'est fait. J'ai suivi les conseils d'un site web et malaxée pendant dix minutes, puis laisser reposer pendant dix et répéter ce processus à trois reprises. Ils ont promis que le chewing-gum serait à son tour à la pâte, mais il n'a pas fait. Je laisse le reste de gomme dans un endroit chaud dans la cuisine et espère des améliorations. Le même site m'a conseillé de ne pas fleur de ma main, de crainte d'ajouter à fleur de bien et la fin de avec un pain lourd. Ce conseil que je ignorées lorsque après 30 minutes de la hausse de la pâte était encore collante. J'ai ajouté plus de fleurs et n'ai jamais eu dans le rythme de pétrissage.

Le pétrissage n'est pas simplement de mélanger les ingrédients, il est aussi étirer la pâte et développer le gluten qui rend pour un pain bien aéré. Même si j'étais le pétrissage de chewing-gum pour la plupart, le sentiment était assez merveilleux et je pense qu'il s'étendait plus que les fessiers. Alors que mes mains étaient étirement pâte à mâcher de la gomme mon esprit trop étiré et je suis venu avec quelques plans créatif qui tout à faire avec des fleurs et du pain de mettre sur la table.

Après un autre temps de montée et dans le four du pain d'abord vu la lumière du jour, même si elle était maintenant presque minuit.
C'était un bon pain qui a fait l'odeur belle maison et m'avait rêve de petit-déjeuner toute la nuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten